Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2021

ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ

 


  5 Τροφές που    πρέπει να εντάξετε στη διατροφή σας

από την virus Konstantina

 Η υγεία είναι ένα από τα σημαντικότερα αγαθά του ανθρώπου, καθώς αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την ευτυχία και πρόοδό του. Γι’ αυτό έχει μεγάλη σημασία να την προστατεύουμε! Και πως μπορείς να γίνει αυτό; Επιλέγοντας τροφές υψηλής βιολογικής αξίας, πλούσιες σε βιταμίνες και όλα τα άλλα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά. Λοιπόν, σήμερα θα δούμε ακόμα 5 τροφές που μπορούμε να προσθέσουμε στο καθημερινό μας διαιτολόγιο και να προστατέψουμε την υγεία μας!



1. Μπανάνα

   Ξεκινάμε με ένα πολύ γνωστό φρούτο αλλά και επίσης ισχυρό σύμμαχο για την υγεία μας, την μπανάνα! Η μπανάνα λοιπόν είναι πλούσια σε βιταμίνες, κάλιο και μαγνήσιο, καθώς επίσης υδατάνθρακες και φυτικές ίνες. Ένας λόγος για να την προτιμήσετε είναι η συμβολή της στην καλή λειτουργία των νεφρών. Έρευνες που έχουν πραγματοποιηθεί δείχνουν πως γυναίκες που κατανάλωναν 4-6 φορές την εβδομάδα μπανάνες, σε διάστημα 13 ετών, μείωσαν τον κίνδυνο ασθένειας των νεφρών τους στο 50%. Τέλος, ένα ακόμα σημαντικό πλεονέκτημα του φρούτου είναι ότι βοηθάει στην απώλεια βάρους.

2. Σπανάκι

 Το σπανάκι είναι η αλήθεια πως είναι ένα όχι και τόσο αγαπητό λαχανικό. Κρίνοντας το από την εμφάνιση και το όνομα, πολύ δε το προτιμούν. Αλλά ίσως όταν σας πω τη θρεπτική του αξία, να αλλάξετε γνώμη! Λοιπόν, το σπανάκι είναι μια πολύ καλή πηγή βιταμινών και ταυτόχρονα υποστηρικτής του ανοσοποιητικού μας συστήματος μας, καθώς μας βοηθά να αποφύγουμε βαριά κρυολογήματα και ιώσεις του χειμώνα. Επιπλέον, χάρη στις αντιοξειδωτικές ουσίες που περιέχει, έχει μελετηθεί πως βοηθάει στη μείωση του κινδύνου εμφάνισης καρκίνου των ωοθηκών.

3. Πορτοκάλι

  Το πιο γνωστό χαρακτηριστικό του πορτοκαλιού είναι η υψηλή  περιεκτικότητα του σε βιταμίνη C, η οποία είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό και βοηθά στην προστασία των κυττάρων μας και στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος. Έχει αποδειχθεί ότι ένα μεσαίο πορτοκάλι μπορεί να εξασφαλίσει σε έναν ενήλικα την συνιστώμενη ημερήσια δόση βιταμίνης C.  Επίσης, η περιεκτικότητα του πορτοκαλιού σε φυτικές ίνες, κάλιο, φλαβονοειδή, βιταμίνη C και χολίνη υποστηρίζει την υγεία της καρδιάς.

4. Φακές

  Οι φακές,  είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες, βοηθώντας έτσι στη μείωση της χοληστερόλης και στη πρόληψη της δυσκοιλιότητας. Μάλιστα, λόγω των φυτικών ινών, το φυλλικού οξέος και του μαγνησίου που περιέχουν, συμβάλουν και αυτές στην υγεία της καρδιάς. Ακόμη, αποτελούν πολύ καλή πηγή πρωτεϊνών. Πιο συγκεκριμένα, 50 γραμμάρια φακής περιέχουν όση πρωτεΐνη έχουν και 67 γραμμάρια βόειου κρέατος!

5.  Καρότο

  Τα καρότα περιέχουν φυτικές ίνες, κάλιο, φυλλικό οξύ, φώσφορο, μαγνήσιο, ψευδάργυρο και βιταμίνες. Η κατανάλωση τους συμβάλλει στην καλή όραση, στην καθυστέρηση των σημαδιών γήρανσης, αλλά και στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος. Τέλος, τα καρότα μπορούν να καταναλωθούν ψητά, βραστά, ωμά, στον ατμό, αλλά και σαν συστατικά σε σούπες και χυμούς. Αν θέλουμε όμως να λαμβάνουμε όσα περισσότερα θρεπτικά συστατικά γίνεται, θα πρέπει να τα καταναλώνουμε ωμά ή στον ατμό.

Οι παραπάνω εικόνες προέρχονται από το διαδίκτυο.

Πηγές:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.